Creu Roja Joventut busca 69.000 jocs i joguines

Amb el lema ‘Els seus drets en joc’, la campanya pretén aconseguir jocs i joguines noves, no sexistes i no bèl·liques per a infants en situació de vulnerabilitat.

Content
Esquerra

Amb el lema 'Els seus drets en joc', Creu Roja Joventut té en marxa la 30a Campanya de Joguines a Catalunya amb l’objectiu d’aconseguir 69.000 jocs i joguines noves, no sexistes i no bèl·liques que s’entregaran a principis d’any a les famílies de 22.000 infants en situació de vulnerabilitat ateses per l'entitat.

La crisi actual provoca que moltes llars passin greus dificultats per atendre les seves necessitats bàsiques, especialment pel que fa a habitatge, gas, electricitat, aliments i transport. Aquest increment progressiu pot arribar a convertir-les en inaccessibles per a les llars més vulnerables. En aquest context, el dret al joc passa a un pla secundari per a les famílies que prioritzen els productes de primera necessitat. És per això que Creu Roja Joventut fa una crida a empreses, comerços i ciutadania perquè col·laborin amb la campanya a través de donació de joguines i aportacions econòmiques

Les joguines no solament són font d’oci per a nens, nenes i joves sinó que ajuden a millorar-ne les habilitats comunicatives i a relacionar-se. La campanya demana que les joguines que es lliurin siguin no bèl·liques, no sexistes i educatives per afavorir les actituds de respecte i cooperació perquè són elements transmissors de valors socials. "A través del joc, els infants adquireixen coneixement i comportaments; si fomentem que la infància utilitzi joguines educatives estarem afavorint valors com la creativitat, la tolerància, la diversitat, el respecte o la igualtat" argumenta Creu Roja Joventut. Dins del compromís de l’organització amb el medi ambient, no falta la sensibilitat sostenible, incentivant que la donació sigui de joguines fabricades a partir de materials amb menor impacte mediambiental.

A més del lliurament de joguines en els punts de recollida habilitats, s’hi pot col·laborar fent donacions a la nostra pàgina de stockcrowd Campanya de Joguines (stockcrowd.com), que es destinaran íntegrament  a la compra de joguines per a infants de famílies amb dificultat social.