Creu Roja Joventut necessita 75.000 jocs i joguines per a la infància en risc d’exclusió social

La campanya pretén aconseguir jocs i joguines noves, no sexistes i no bèl·liques que s’entregaran a principis d’any a 25.000 infants en risc d’exclusió social atesos per l’organització.
 

Content
Esquerra

La crisi derivada de la inflació de preus ha empitjorat la situació de moltes famílies que travessen grans dificultats per atendre les seves necessitats bàsiques, especialment pel que fa a l’alimentació, l’habitatge, l’energia i el transport. En aquest context, el dret al joc passa a un pla secundari per a les famílies, que prioritzen l’adquisició de productes de primera necessitat. Per això, aquesta campanya esdevé crucial per garantir el dret que aquests nens, nenes i joves accedeixin al joc.

Un any més, amb el lema ‘Els seus drets en joc’, Creu Roja Joventut impulsa la 31a edició de la campanya de la Joguina Educativa que vol aconseguir 75.000 jocs i joguines noves, no sexistes i no bèl·liques que s’entregaran a 25.000 infants en situació de vulnerabilitat de tot Catalunya. 

D’una banda, es poden portar joguines noves, no sexistes i no bèl·liques als punts de recollida física que la Creu Roja té a diferents municipis (es poden consultar aquí).


Per una altra, es volen potenciar les donacions econòmiques perquè faciliten que l’organització adquireixi directament a un preu fora de mercat les joguines que es necessiten en funció dels grups d’edat, gustos i necessitats individuals i així poder lliurar el joc o joguina que millor s’adapti a cada infant (a través de Bizum al 05637 o amb un ingrés a ES42 2100 0808 1202 0059 2595). També es poden fer donacions a través del web Campanya de Joguines 2023. 

Sota la mateixa premissa, Creu Roja Joventut vol donar valor a les activitats de sensibilització sobre la joguina educativa tant a les famílies dels infants participants del projecte, com també a la població general i les empreses col·laboradores.

En aquesta línia, s’ha celebrat a Vic la primera trobada dels Festidrets, amb la participació de 125 infants, 70 persones voluntàries i tècniques de Creu Roja Joventut de set assemblees de tot Catalunya per donar-li la importància que té el projecte ‘Promoció de l’Èxit Escolar’ en la infància i en el seu desenvolupament educatiu, personal i social.

Tot això amb l’objectiu de continuar apostant per la sensibilització de totes les persones de referència dels infants i l’entorn social i així promoure l’ús de jocs i joguines com a eines educatives i de transmissió de valors en el context escolar i familiar.

En aquesta línia, es busca que les joguines siguin no bèl·liques, no sexistes i educatives per afavorir les actituds de respecte i cooperació perquè són elements transmissors de valors socials i permeten afavorir valors com la creativitat, la tolerància, la diversitat, el respecte o la igualtat. Dins del compromís de l’organització amb el medi ambient, no falta la sensibilitat sostenible, incentivant que la donació sigui d’aquells jocs fabricats a partir de materials amb menor impacte mediambiental.
 

Dreta