#DescongelemElLleure: MEG participa en la mobilització conjunta de l’associacionisme educatiu

Agrupaments i esplais prenen les places i els carrers per reivindicar que l’educació en el lleure és segura i necessària.

Content
Esquerra

Els agrupaments de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya han participat en les concentracions #DescongelemElLleure, convocades a tot per Catalunya per reivindicar que el lleure educatiu és segur i necessari i que cal retornar a la presencialitat a totes les edats de forma urgent i que no es tornin a suspendre les activitats.

Agrupaments i esplais defensen que la seva tasca és important, essencial i necessària per a infants, adolescents i joves i que a l’estiu ja es va demostrar que el lleure és segur. En aquest sentit, reclamen que el futur Govern aposti per un model de societat que posi les persones al centre, en especial infants i joves, vetllant per la seva salut emocional i mental, que és imprescindible per la vida i s’ha de prioritzar per davant d’activitats que suposen beneficis econòmics. 

MEG assegura que és necessari que es valori l'educació en el lleure i es tingui en compte la salut emocional i psicològica dels infants i adolescents a l’hora de prendre mesures que els afecten directament i afegeix que, si volem una societat orgullosa dels agrupaments i esplais del país, cal cuidar les entitats i els projectes educatius de l’associacionisme educatiu.  Avui dia, moltes entitats s’han plantejat tancar l’entitat degut a les dificultats de continuar endavant, de la falta de relleu i de les enormes dificultats per seguir mantenint l’activitat a l’esfera virtual. 

Dreta
Temàtica