Dincat urgeix al Govern a accelerar el procés de vacunació 

La federació assegura que el percentatge de persones amb discapacitat intel·lectual que ha rebut la vacuna continua sent baix.

Content
Esquerra

Dincat (Discapacitat Intel·lectual Catalunya) reclama al Govern que acceleri la vacunació no només en els espais residencials sinó també, en els Centres Especials de Treball i entre totes les persones amb discapacitat intel·lectual, especialment infants petits, que en molts casos tenen associades altres patologies que els fan més vulnerables a l’hora de contraure la Covid-19. La federació assegura que, encara que el ritme del procés de vacunació ha avançat en les últimes setmanes, el percentatge de persones del col·lectiu que ha rebut la vacuna continua sent molt baix.

Dincat ja ha traslladat les seves demandes a l’administració pública i insisteix en la importància de prioritzar la vacuna també de totes aquelles persones que participen en la seva cura i suports, tant cuidadors professionals i suports laborals, com familiars que formin part del seu grup de convivència.

“El ritme de l’estratègia de vacunació per fer front a la Covid-19 és massa lent i està generant molt neguit i preocupació en el nostre sector”, explica Carles Campuzano, director de Dincat. “Som plenament conscients de la complexitat de l’estratègia de vacunació i celebrem l’avenç de les últimes setmanes. Tot i això, demanem un compromís ferm que acceleri el procés i la priorització de qualsevol persona amb discapacitat intel·lectual, així com de totes aquelles persones que participen en la seva cura i suports”, afegeix.