ECAS demana al Govern que marqui un canvi de rumb en les polítiques socials

Afirma que "la política dels pedaços ja s'ha demostrat àmpliament insuficient i limitada" i que és urgent un nou pacte de rendes davant l'increment de les desigualtats i la cronificació de la pobresa. 

Content
Esquerra

ECAS (Entitats Catalanes d'Acció Social) assegura que les mesures anticrisi anunciades pel Govern al debat de política general al Parlament de Catalunya no poden ser l'única resposta i afegeix que el pla de xoc de 300 milions d'euros "potser pal·liarà parcialment els efectes de les successives crisis que acumulem d'ençà del daltabaix financer del 2008, però la política dels pedaços ja s'ha demostrat àmpliament insuficient i limitada davant la deriva insostenible cap a la precarització, la cronificació de la pobresa i el creixement de les desigualtats". En aquest sentit, li reclama un canvi de rumb en les polítiques socials.

Per això, ECAS demana al Govern "una major determinació i coratge polític per afrontar els problemes d'arrel" i afegeix que la necessitat d'un nou pacte de rendes és "una urgència" i asseguren que "la iniciativa més prometedora del Govern en aquest sentit és el pla pilot per una Renda Bàsica Universal" que, per a l'entitat, suposa un pas significatiu cap al canvi de paradigma que les entitats socials plantegen en la lògica dels drets i la justícia social. A tres mesos de la seva implementació (gener del 2023), la federació avisa que el pla pilot de Renda Bàsica Universal s'hauria de començar a desplegar, que espera que representi i es confirmi com una aposta per la universalitat, la incondicionalitat, el repartiment de la riquesa, la prevenció i la igualtat d’oportunitats i que també es reflecteixi en la resta de polítiques. En aquest sentit, demana que s'obri un debat públic al voltant d'una "qüestió tan essencial i desconeguda per bona part de la ciutadania perquè l'experiència sigui profitosa".

A partir de la creació del Consell Assessor en Política Econòmica i d'Hisenda Pública, el mes de juliol,  ECAS suggereix també un Consell Assessor en Polítiques Socials que "complementi i es coordini amb el grup d'experts en economia".

Dreta