ECAS: Garantia d'ingressos: què proposen els partits?

Coincidint amb la negociació al Parlament de la proposició de llei de modificació de la Renda Garantida de Ciutadania, ECAS convida els partits que han presentat esmenes a exposar-les i debatre-les públicament.

Content
Esquerra

ECAS organitza el debat 'Garantia d'ingressos: què proposen els partits?', que tindrà lloc el pròxim dijous 29 de febrer a les 12h al Hub Social (C/Girona 34 interior. 08010 Barcelona), coincidint amb la negociació al Parlament de la Proposició de llei de modificació de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

La federació de les entitats catalanes d'acció social convida els partits que han presentat esmenes a exposar-les i debatre-les públicament per compartir reflexions amb el sector social en el marc del procés de millora del sistema de garantia d’ingressos que planteja el darrer informe INSOCAT 16 'Les fractures internes del sistema de garantia d’ingressos. Propostes de millora'. 

El debat compta amb la participació de Bartomeu Compte, diputat per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Parlamet de Catalunya, membre de la Comissió de Drets Socials; Diputat/da pel Partit Socialista de Catalunya (PSC) al Parlament de Catalunya (pendent confirmació); David Saldoni, diputat per Junts per Catalunya al Parlament de Catalunya, portaveu a la Comissió de Drets Socials; Diputat/da per Candidatura d'Unitat Popular (CUP) (pendent confirmació) i Joan Carles Gallego, diputat per En Comú Podem al Parlament de Catalunya, membre de la Ponència de la Proposició de llei de la modificació de la RGC. Cal inscripció prèvia.

Recentment, el govern espanyol i el català han arribat a un acord per traspassar la gestió de l'ingrés mínim vital a Catalunya i la Generalitat ha elaborat un informe de millora de la renda garantida de ciutadania. ECAS creu que és una ocasió única per donar un salt significatiu vers una major cobertura d’aquestes prestacions i una simplificació i racionalització general del sistema, amb l’objectiu de garantir un accés fàcil i àgil a tota la població que ho necessita.  

Dreta