ECAS i PIMEC impulsen noves oportunitats laborals per a persones en situació de vulnerabilitat

El Programa Next Diversitat i Empresa acompanyarà prop de 1.800 persones de col·lectius en situació o risc d'exclusió per millorar la seva formació i ocupabilitat.

Content
Esquerra

Prop de 1.800 persones en situació de vulnerabilitat podran participar en el programa Next Diversitat i Empresa, un projecte impulsat pel Departament d'Empresa i Treball, coordinat conjuntament per ECAS (federació d'Entitats Catalanes d'Acció Social) i PIMEC (patronal de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya) i finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation. 

El programa ofereix itineraris d'acompanyament, formació o orientació, dissenyats a mida de col·lectius en situació o risc d'exclusió social (persones amb discapacitat, a l'atur de llarga durada o destinatàries de la renda garantida de ciutadania, entre altres) per facilitar i afavorir la seva inserció laboral al mercat de treball ordinari. Per al seu desplegament, més de 30 entitats socials s'encarregaran del desplegament del projecte arreu del territori.

"Programes com el Next Diversitat i Empresa són fonamental en la conjuntura actual" assegura Mariona Puigdellívol, directora d'ECAS. Precisament, l'acompanyament específic de persones en risc d'exclusió, especialment de les que tenen taxes d'atur molt elevades perquè tinguin les mateixes oportunitats que la resta de la ciutadania i puguin desenvolupar les competències necessàries per superar la situació de vulnerabilitat en la qual es troben, és un dels objectius nuclears del projecte.

El programa posa a disposició de les empreses el disseny de Plans de Diversitat, una eina que afavorirà la inclusió i la gestió de la diversitat en l’empresa. Dins la convocatòria, PIMEC té l’encàrrec de sensibilitzar i promocionar aquests plans a més de 700 empreses. Tant els plans de diversitat a les empreses com els processos d’orientació, es desenvoluparan fins al 30 de setembre de 2023

Dreta