ECOM reivindica el llenguatge inclusiu i rebutja les etiquetes discriminatòries envers les persones amb discapacitat

La campanya s’alinea a les reivindicacions per reformar la Constitució espanyola, per eliminar el terme ‘disminuidos’, i substituir-lo per persones amb discapacitat.

Content
Esquerra

La Federació ECOM, el moviment associatiu impulsat per persones amb discapacitat física i/o orgànica, llança una campanya de comunicació amb l’objectiu de rebutjar l’ús d’etiquetes discriminatòries per referir-se a les persones amb discapacitat i per reclamar el seu tractament com a persones de ple dret que són. A més, la campanya també pretén fer valdre la tasca duta a terme per ECOM, i les 120 entitats que aplega actualment, per aconseguir la plena inclusió d’aquest colꞏlectiu a la societat i l’exercici dels seus drets en igualtat d’oportunitats. 
 
La campanya de comunicació, elaborada amb la col·laboració de TMB, serà visible en els autobusos i metro de Barcelona fins al 2 de novembre, així com a les xarxes socials. L’objectiu és sensibilitzar a la població sobre la importància del llenguatge inclusiu, un llenguatge que respecti i no discrimini a les persones, i per reivindicar el seu tractament com a persones de ple dret.
 
El llançament de la campanya s’alinea a les reivindicacions impulsades pel col·lectiu de la discapacitat per reformar l’article 49 de la Constitució espanyola per eliminar el terme ‘disminuidos’ i substituir-lo per persones amb discapacitat. La reforma es va portar a votació el passat 30 de setembre al Congrés dels Diputats i no va ser aprovada per l’oposició de PP i Vox.
 
La Federació ECOM reivindica que la discapacitat és una circumstància que no defineix les persones que la tenen i també considera que la discapacitat no està només en la persona sinó també en l’entorn que l’envolta. Si l’entorn té barreres i obstacles això discapacitat la persona per poder-se desenvolupar autònomament i en igualtat de condicions.