ECOM renova la Junta Directiva

Albert Carbonell i Bibiana Bendicho són els nous president i vicepresidenta de la Federació.

Content
Esquerra

En el marc de l’Assamblea General Ordinària, la Federació ECOM ha celebrat  eleccions per escollir la nova Junta Directiva. Durant els propers 4 anys, Albert Carbonell i Bibiana Bendicho, que ja formaven part de la Junta des de 2014, exerciran els càrrecs de president i vicepresidenta de la federació. Antonio Guillén i Josep Giralt, que han estat al capdavant de la federació durant més d’una dècada, han decidit no tornar-se a presentar a les eleccions amb la voluntat de promoure un relleu generacional de la Junta.

La nova Junta Directiva comptarà amb la participació d’11 persones, de les quals 9 són dones. D’aquestes 11 persones, membres de 9 entitats federades diferents, la majoria tenen una discapacitat física i/o orgànica reconeguda.

  • Presidència: Albert Carbonell (Associació MIFAS).
  • Vicepresidència: Bibiana Bendicho (Aspid Lleida).
  • Secretaria: Carme Garrido (Associació EntreTots).
  • Tresoreria: Rosa Masriera (Fundació Esclerosi Múltiple de Catalunya, FEM).
  • Vocalies: Montserrat García Blasco (Lliga Reumatològica Catalana), Marta Rodríguez González (Associació de Pares per a la Integració de nens Discapacitats a l’Escola Pública, APINDEP), Carla Tortadès (Associació Disminuïts Físics d’Osona, ADFO), Elisenda de la Torre Hervera (Lliga Reumatològica Catalana), Ana Suñé Peremiquel (Fundació Institut Guttman), Letícia Esporrín Sanclemente (Associació Catalana de Persones amb Malalties Neuromusculars) i Artur Altabàs Molina (Associació MIFAS).

La Federació ECOM seguirà posant el focus en la reivindicació de la independència de les persones amb discapacitat física i/o orgànica dins la comunitat. L’assistència personal és un suport necessari per a garantir-la, raó per la qual s’insistirà en l’aprovació del decret que l’ha de regular a Catalunya. D’altra banda, es treballarà per activar polítiques d’habitatge efectives i per promoure l’accessibilitat universal i la inclusió a l’escola i l’àmbit laboral, tot això amb l’objectiu de garantir el dret a la desinstitucionalització i l’autonomia del col·lectiu. Altres àmbits que la federació vol promoure són l’oci, l’esport i la sanitat amb un model d’atenció biopsicosocial, sempre des d’un enfocament inclusiu.

Dreta