El 30% de les famílies becades no havia demanat ajudes abans

A més, el 76% de les famílies de la Fundació Pere Tarrés es troba per sota el llindar de la pobresa.

Content
Esquerra

L’informe ‘Les condicions de vida de les famílies beneficiàries de les beques per les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés’ posa de manifest que les conseqüències de la crisi social estan afectant un espectre major de famílies de l’entitat. Segons el document, el 76% de les famílies de l’entitat es troba per sota el llindar de la pobresa i un 30% de les famílies sol·licitants de beques ha assegurat que es troba en una situació de vulnerabilitat sense precedents a les seves vides, fet que ha provocat que demanessin aquestes ajudes per primera vegada.

A més, un 62% de les famílies té almenys un dels seus membres sense feina i el 38% dues o més persones a l’atur. Una situació crítica que s’ha vist agreujada per l’arribada de la Covid-19 perquè el 33% de les famílies consultades assegura que va perdre la feina per la crisi derivada de la pandèmia i que el 42% no està rebent cap ajut social.
Segons les dades presentades a l’informe, a més, la tendència per aquest any és que la crisi social i econòmica encara s’agreugi més, fet que encara evidencia més la necessitat de facilitar l’accés al lleure per a les famílies més vulnerables.

A través de la campanya ‘Cap infant sense colònies’, la Fundació Pere Tarrés s’ha proposat incrementar el nombre de beques, així com el nombre de persones beneficiàries tant a Catalunya com a les Illes Balears. L’objectiu és arribar a 5.000 infants becats, 12.000 setmanes de casal i torns de colònies i poder invertir-hi 1.200.000€. Un fita que es podrà assolir a través de donatius en espècie (empreses i entitats col·laboradores) i iniciatives solidàries (celebracions que demanin una aportació als seus participants). 

Dreta
Temàtica