El 80% de les entitats socials han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic

Gairebé el 90% han pogut mantenir els seus projectes amb la participació de voluntariat.

Content
Esquerra
El 80% de les entitats de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) han incorporat persones voluntàries per donar suport presencial o telemàtic durant la Covid-19. En concret, han incorporat una o més persones voluntàries durant aquest any per donar suport presencial o telemàtic. Aquesta és una de les principals conclusions de l’enquesta ‘Visualitzem l’esforç del voluntariat social durant la pandèmia elaborada a finals de novembre i que ha comptat amb la participació de gairebé 80 entitats socials. L’estudi és el tercer qüestionari que elabora la federació per conèixer l’evolució de la pandèmia en l’àmbit del voluntariat. Segons l’enquesta, el 67% de les entitats han hagut de modificar d’alguna manera les activitats que desenvolupaven les persones voluntàries.
 
Durant la pandèmia, s’ha mostrat la capacitat de resiliència de les entitats socials. El 87% han pogut mantenir o reactivar els seus projectes, dada que posa en relleu la seva capacitat de reacció i adaptació. La resta, el 13% de les organitzacions, no ha pogut continuar amb la seva activitat fonamentalment perquè les accions de voluntariat s’havien de desenvolupar de forma presencial o perquè les persones voluntàries pertanyien a col·lectius de risc, sigui per edat o malaltia.
 
Respecte als projectes que han pogut seguir durant la pandèmia, destaquen els de l’àmbit de la pobresa i l’exclusió social (40%); els d’infància, joventut i família (36%); persones grans (31%) i els de persones immigrades i/o refugiades (26%). Per contra, la crisi ha suposat un fort impacte per a les entitats perquè un 66% ha deixat de fer alguns projectes i el 63% s’ha hagut de plantejar noves fonts de finançament.
 
En relació directa amb les conseqüències de la Covid-19 sobre les entitats socials de voluntariat, un 10% d’aquestes ha atès persones afectades per aquesta malaltia, un 26% ha acompanyat persones aïllades pel confinament, i un 20% ha hagut d’ajudar a persones amb necessitats econòmiques causades per la pandèmia.
Dreta
Temàtica