El Banc dels Aliments manté la distribució d’aliments, tot i l’increment de la demanda

Actualment, s'estan atenent gairebé 149.000 persones, de les quals més de 6.300 són menors de 2 anys.

Content
Esquerra

El Banc dels Aliments de Barcelona ha fet un primer balanç de la primera meitat de l’any. Des de gener fins a juliol, ha distribuït 14.390.667 quilos d’aliments, un 33% més que en el mateix període de l’any anterior. Aquesta xifra ha permès mantenir una mitjana d’entrega de 14 quilos/persona/mes, malgrat l’augment d’un 30% de la demanda. L’emergència social que ha comportat la pandèmia ha obligat als Bancs dels Aliments a realitzar un gran esforç per garantir l’aprovisionament de les entitats socials que atenen, acompanyen i ofereixen serveis i suports a les persones en situació vulnerable. El Banc dels Aliments està atenent gairebé 149.000 persones, de les quals més de 6.300 són menors de 2 anys.

Gràcies a les ajudes rebudes al llarg del 2020 i durant el 2021 s’han pogut aprovisionar aliments bàsics com la llet, l’oli i els llegums; també s’ha adquirit producte fresc com pollastre, peix i ous.  Aquestes ajudes han provingut d’empreses agroalimentàries, d’altres empreses que han donat fons i de les aportacions de la ciutadania.

Les donacions aconseguides amb el Gran Recapte i altres campanyes, també han permès que els Bancs dels Aliments catalans hagin pogut començar a implementar una nova modalitat d’ajuda a les persones, àmpliament demanada per les entitats socials: targetes monetàries de cadenes alimentàries que permeten a les persones comprar aliments en funció de les seves preferències. 

Dreta