El Govern cedeix a Càritas 106 pisos per atendre famílies sense llar

La Fundació Mambré també participa en l’acord, que oferirà un acompanyament social intensiu a les famílies. Els pisos seran gestionats per la Fundació Foment de l’Habitatge Social.

Content
Esquerra

Segons l'acord, Càritas també podrà tramitar les prestacions d'especial urgència que atorga l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a les persones que s'adrecen a les seves oficines. Els pisos cedits són gestionats per la Fundació Foment de l'Habitatge Social, vinculada a Càritas, i les llars que s'hi instal·len compten amb un acompanyament social intensiu. Alguns dels darrers pisos cedits seran gestionats conjuntament per Càritas, la Fundació Foment de l'Habitatge Social i la Fundació Mambré, que atén persones sense sostre.

Dels immobles cedits, 49 es troben a Barcelona, 8 a Vilanova i la Geltrú, 7 a 'Hospitalet de Llobregat, 6 a Sant Boi de Llobregat, 5 a Sabadell, 4 a Cerdanyola del Vallès, 4 a Vilafranca del Penedès, 3 a Cornellà de Llobregat, 3 a Gavà, 2 a Rubí, 2 a Sant Andreu de la Barca, 2 a Sant Feliu de Llobregat, i 1 pis a cadascun dels següents municipis: Badalona, Barberà del Vallès, Begues, Castellar del Vallès, el Masnou, Gelida, Martorell, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Polinyà i Vilassar de Mar.

El conveni signat preveu ampliar la col·laboració entre les parts en l'àmbit de les prestacions d'especial urgència. L'Agència de l'Habitatge de Catalunya disposa d'ajuts per a famílies que es troben en risc immediat de perdre el seu habitatge per l'impagament tant de quotes hipotecàries com de lloguer i Càritas col·laborarà en la gestió d'aquestes prestacions de la Generalitat. L'entitat informarà sobre els requisits necessaris per poder accedir-hi, avançant els ajuts quan sigui necessari i elaborant informes socials per avaluar la situació de les famílies. Tota la informació serà tramesa a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que és qui resol les prestacions. 

A més, l'Ofideute, el Servei d'Assessorament sobre el Deute Hipotecari de la Generalitat de Catalunya, es coordinarà amb el Servei de Mediació en l'Habitatge de Càritas per evitar els casos de desnonament i la pèrdua d'habitatge de famílies en lloguer o sobreendeutades, que no poden fer front als pagaments mensuals.

Amb aquests, són ja 197 els pisos del parc públic de la Generalitat que en els dos darrers anys han estat cedits a associacions i entitats de caire social. Per la seva banda, Càritas disposa avui d'un parc d'habitatge de lloguer social de 360 pisos.

Dreta