El Programa Labora de Barcelona atén un 20% més de persones en un any

Capacita i posa en contacte persones en situació de vulnerabilitat amb el teixit empresarial de la ciutat.

Content
Esquerra

El Born Centre de Cultura i Memòria va ser el passat dia 15 l’escenari de la tercera jornada Espai Làbora, una cita a la qual van assistir-hi unes 400 persones participants del programa i 100 empreses col·laboradores vinculades al projecte. El Programa Làbora, que lidera l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona juntament amb les entitats socials ECAS, FEICAT i Creu Roja, està dissenyat per capacitar i posar en contacte persones en situació de vulnerabilitat amb el teixit empresarial de la ciutat. Durant l’any 2016, per exemple, va ser l’origen de la signatura de 1.967 contractes laborals, enfront dels 1.537 contractes que es van signar un any abans.

En aquesta ocasió, d’entre les 100 empreses que han rebut el distintiu Segell Làbora com a reconeixement a la seva participació en el Programa, 54 han format part també de l’espai posterior en què s’han produït les entrevistes individuals i grupals amb persones candidates a cobrir llocs de treball o a formar part de les borses de treball d’aquestes empreses.

El Programa Làbora s’ha consolidat a la ciutat, com demostra també el fet que l’any passat es van atendre fins a 8.278 persones, enfront de les 6.865 persones d’un any enrere. Fins a 3.304 d’aquestes persones van completar el seu itinerari de formació i millora competencial, i prop de la meitat van trobar feina a través del projecte. El 55% de les persones participants van ser dones, especialment amb edats compreses entre els 35 i 54 anys i en un 44% dels casos provinents dels districtes de Nou Barris, Sant Martí i Ciutat Vella. De fet, el Programa Làbora és una de les diverses iniciatives que actualment desenvolupa l’Ajuntament a través de l’Estratègia per l’Ocupació de Barcelona 2016-2020, dissenyada per Barcelona Activa. És per aquesta raó que recentment s’ha signat un acord intramunicipal entre l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) i Barcelona Activa per augmentar la col·laboració en el desplegament, seguiment tècnic i avaluació del Programa Làbora durant l’any 2017.

El Programa Làbora s’ha consolidat a la ciutat, com demostra també el fet que l’any passat es van atendre fins a 8.278 persones, enfront de les 6.865 persones d’un any enrere (un 20% més). Fins a 3.304 d’aquestes persones van completar el seu itinerari de formació i millora competencial, i prop de la meitat van trobar feina a través del projecte. Font: ECAS

Dreta
Temàtica