En marxa els campaments de Minyons Escoltes i Guies en un context d'emergència climàtica

Més de 15.000 infants i joves participen aquest estiu en més de 850 campaments a la natura. 

Content
Esquerra

L’experiència de l’estiu passat ha obert la porta a Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) a preparar-se i adaptar la planificació de les activitats d’estiu enfront de l’emergència climàtica. El risc d’incendis, la sequera o els episodis curts i intensos de pluges torrencials són alguns dels fenòmens climàtics per als quals es preparen els escoltes i les guies que formen part del moviment. Més de 15.000 infants i joves estan participant als 850 campaments a l’aire lliure que organitza l'entitat durant els mesos de juliol i agost.

L’educació escolta i guia treballa per a la generació de consciència sostenible i per a l’estima i compromís cap al territori, entorn on els infants i joves alimenten el seu potencial per créixer i madurar, explorant i fomentant la seva capacitat de superació personal i el compliment de reptes.

Els campaments són una eina pedagògica essencial per a l’escoltisme i el guiatge i fonamental per aprofundir i impulsar el coneixement de la natura i el territori, el que ens permetrà ser més respectuosos amb el medi i cuidar d’ell en el nostre dia a dia, per aquesta raó, des de MEG es defensa la importància de poder continuar fent campaments en aquest entorn, de forma sostenible, amb respecte i fomentant-ne la protecció del territori. 

Dreta