Es convoquen els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2023

El Grup Social ONCE convoca aquests guardons que reconeixen la superació, la inclusió social i l’accessibilitat universal.

Content
Esquerra

El Grup Social ONCE ha convocat a Catalunya els Premis Solidaris 2023 que reconeixen aquelles persones, empreses, ONG, entitats i organismes de l’Administració pública i programes, projectes o treballs de mitjans de comunicació que més s’hagin compromès per dur a terme una labor solidària que promou la inclusió, l'autonomia personal, l'accessibilitat universal i la vida autònoma

Amb el lema 'Propera estació: FUTUR', els guardons s'atorguen en cinc categories de premis i, exclusivament, només un premi per categoria. D'una banda, es reconeixerà el treball a la institució, organització, entitat o ONG que hagi destacat per la seva sensibilitat social durant l'any passat o bé per la llarga trajectòria o dedicació en pro dels drets socials de col·lectius en situació o risc d'exclusió. També es premiarà el programa, article o projecte de comunicació (televisió, ràdio, premsa i premsa digital), que s'hagi significat en ocupar-se de manera destacada d'esdeveniments de transcendència especial en qualsevol matèria d'interès social que coincideixi amb els valors essencials del Grup Social ONCE i amb la filosofia que impregna l'economia social i els objectius del tercer sector social.

Així mateix, els premis reconeixeran el mèrit d'aquella persona física que destaqui per la seva llarga trajectòria i dedicació solidària a qualsevol dels col·lectius que lluiten per guanyar-se un lloc a la societat. Es premiarà també l'empresa, preferentment de l'àmbit de l'economia social, que hagi contribuït de manera significativa a la promoció i la inclusió laboral d'aquelles persones en risc d'exclusió. I, finalment, la cinquena de les categories distingeix l'estament de l'Administració Pública, que destaqui per desenvolupar programes i projectes continuats dins dels camps següents: prevenció de la discapacitat, la rehabilitació i la inclusió, l'accessibilitat universal en tots els seus àmbits i la supressió de barreres físiques, de la comunicació i mentals que afavoreixin la igualtat d'oportunitats per a tothom. 

Les candidatures són públiques i obertes i es poden proposar fins al 29 de setembre a la Secretària del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya (C/Sepúlveda núm. 1, 6a planta, 08015 de Barcelona) o a l'adreça electrònica ctcatalunya@once.es

El jurat dels Premis Solidaris Grup Social ONCE 2023 a Catalunya el formen David Bernardo, president del Consell Territorial de l'ONCE a Catalunya que actuarà com a president del Jurat; Enric Botí, delegat de l'ONCE a Catalunya; Bárbara Palau, consellera general de l'ONCE; Manel Eiximeno, director Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona; Francina Alsina, presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya; Mercè Batlle, presidenta del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat); Lluís Torrens, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació. El seu veredicte serà inapel·lable i els premis no podran quedar deserts.