Es lliuren els premis Solidaris 2018 d'ONCE Catalunya

L'han rebut Pulseras Candela, SEREspecials, Marc Buxaderas, Club Nàstic i Ajuntament de Masquefa.

Content
Esquerra

En el 80è aniversari de la institució, els Premis Solidaris ONCE Catalunya 2018 han destacat la sensibilitat social, la trajectòria i la dedicació de les persones premiades en favor dels drets socials . Durant el lliurament, celebrat a l'Auditori d'ONCE Catalunya, els guardonats han rebut l’obra escultòrica 'Solidaris' de la mà de José Luis Pinto, el vicepresident del Consell Genera, i Enric Botí, el president del Consell Territorial de l'organització. Segons Botí, els guardons són “el reconeixement a les iniciatives catalanes de solidaritat que pretenen visibilitzar realitats d’exclusió amb esforç i feina tenaç”. L'entrega de premis ha comptat amb la presència, entre altres, del president del Parlament, Roger Torrent; la presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, Francina Alsina; i el president de COCARMI, Antonio Guillén.

Els Premis Solidaris 2018 són:

  • L’Associació Pulseras Candela, adreçada a la recerca del càncer infantil a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, en la categoria d’Institució Organització, Entitat o ONG, per la seva perseverança i capacitat de créixer i aglutinar escoles, comerços, voluntaris i esdeveniments de tota mena en la difusió de la recerca del càncer infantil.
  • La Fundació Mercè Pla, entitat sense afany de lucre de les Terres de l’Ebre, ha estat guardonada en la categoria Mitjà o Projecte de Comunicació per ‘Ser Especials’, un programa de Ràdio Ebre - Cadena Ser dedicat a sensibilitzar sobre la discapacitat intel·lectual. 
  • Marc Buxaderas ha rebut el premi Solidaris a la Persona Física pels seus monòlegs ‘Posa un discapacitat a la teva vida’ en què pretén normalitzar la percepció social de la discapacitat.
  • El Club Gimnàstic de Tarragona ha estat premiat en l’apartat d’'Empresa', per la iniciativa iniciada l’any 2016 sobre la creació d'una secció de futbol per a persones amb discapacitat; equipació precursora de la Lliga Genuine, la competició de la Lliga de Futbol Professional on competeixen 18 equips a primera i segona divisió.
  • L’Ajuntament de Masquefa ha rebut el guardó a l’Administració Pública pel projecte CTC Accessible, un seguit de serveis de formació, assessoria i borsa de treball amb especial èmfasi en l’accessibilitat per a persones amb discapacitat.