Es presenta el projecte RUMBO

A través d'aquesta iniciativa, la Federació Catalana d'Autisme, ECOM i FEPCCAT impulsen el disseny d'un model que promou l'autonomia personal i la vida independent de les persones amb discapacitat, sobretot de les que tenen més necessitats de suport.

Content
Esquerra

La Federació Catalana d'Autisme, ECOM i FEPCCAT han presentat el projecte 'RUMBO: cap a un model d'autonomia personal connectada i inclusiva' al Departament de Drets Socials. Es tracta d'una iniciativa col·laborativa, desenvolupada per les confederacions del tercer sector social de la discapacitat (COCEMFE, ASPACE, PREDIF, FEDACE i Autismo España).

L'objectiu de RUMBO és impulsar el disseny de models innovadors que promouen l'autonomia personal i la vida independent de les persones amb discapacitat, sobretot d'aquelles que tenen més necessitats de suport, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar. El projecte compta amb la participació de 22 entitats d'aquestes confederacions, distribuïdes en cinc comunitats autònomes, i és finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 dins el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern espanyol, lligat als fons Next Generation EU de la Unió Europea.

A la trobada amb el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós, la Federació Catalana d'Autisme, ECOM i FEPCCAT li han explicat les característiques del projecte, li han exposat les necessitats de suport al projecte i també li han traslladat les demandes en l'àmbit de la vida independent i l'autonomia personal al territori català. Segons el comunicat, el Departament ha posat a disposició de RUMBO la seva base de dades per realitzar una fotografia més precisa de la situació actual i coproduir polítiques públiques i Drets Socials també s'ha mostrat disposada a donar suport al projecte en la difusió i sensibilització, així com en la col·laboració de les propostes que s'estan fent des del Departament de Drets Socials en relació amb la desinstitucionalització, compartir processos i avaluar com es poden complementar les iniciatives públiques amb els resultats derivats del RUMBO. També s'ha pactat la programació d'una altra reunió enfocada als aspectes més tècnics del projecte com les línies d'actuació, objectius i accions específiques de cadascuna de les entitats catalanes.