FEDAIA defensa els CRAE

Ho fa en un comunicat que ha fet públic arran l'oposició d'algun ajuntament a la instal·lació d'aquests espais on viuen i reben suports infants i adolescents tutelats per la DGAIA.

Content
Esquerra

La Federació d'Entitats d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (FEDAIA) ha fet un comunicat arran l'oposició d'algun ajuntament a la instal·lació d'un CRAE (Centres Residencials d'Acció Educativa) en el seu municipi, institucions per la guarda i l'educació d'infants i joves de 0 a 18 anys que s'han d'acollir a la tutela de l'administració per diferents circumstàncies vitals. Les entitats de FEDAIA gestionen bona part dels CRAE. A Catalunya, actualment hi ha 101 CRAE amb 1.878 places.

Al comunicat, FEDAIA demana als responsables polítics que "actuïn amb responsabilitat" i que "no contribueixin a la desinformació i l'estigmatització amb decisions que representen una vulneració dels drets de la infància i l'adolescència que més atenció, suport i acompanyament necessita". En aquest sentit, la federació recorda que "les administracions, les entitats i els responsables públics tenim l'exigència davant la desinformació, la por i les actituds xenòfobes o d'exclusió d'obrir espais de diàleg per informar, promoure acords per la tolerància i respecte i descartar les decisions o acords que comportin l'exclusió i el rebuig de l'atenció a les persones".

La FEDAIA també assegura que "una societat que té cura dels infants, és una societat que es responsabilitza i genera espais complementaris per assegurar el benestar de la infància" i afegeix que "aquest comportament té a veure amb una societat adulta i responsable i coresponsable vers els nens, nenes i joves que no poden assumir autonomia plena per viure".