FEPA demana reforçar el suport i acompanyament a l’emancipació del jovent extutelat
Una delegació de membres de Junta Directiva i equip directiu de FEPA ho ha traslladat a la consellera de Drets Socials i Inclusió.
Per primera vegada, FEPA (Xarxa d'entitats per a l'emancipació juvenil) s'ha reunit amb la consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, a qui han plantejat que des de Catalunya es lideri una proposta per reforçar el model de suport i acompanyament a l'emancipació del jovent extutelat.
La delegació de membres de Junta Directiva i equip directiu de FEPA han traslladat a la consellera algunes qüestions prioritàries com la necessitat de treballar des d’una visió comunitària, garantir un acompanyament de continuïtat al jovent, revisar el funcionament de la prestació econòmica per a jovent extutelat que atorga el Departament o establir mecanismes que afavoreixen el seu accés a l’educació post-obligatòria.
La reunió de la consellera s’ha dut a terme en el marc d’una visita a la seu de la Fundació Eveho, en la qual també ha participat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Mònica Martínez Bravo ha mantingut un espai de trobada amb les persones dinamitzadores del projecte Entre Joves i altres joves extutelats vinculats a l'entitat, que li han traslladat en primera persona els seus neguits en relació al model de suport actual de Catalunya. El mateix jovent ha traslladat a la consellera la importància que es reforcin el suport i l’acompanyament que reben els nois i noies que han estat en un centre de protecció. D’una banda, han subratllat la importància que pugui treballar-se la desinstitucionalització abans dels 18 perquè es visqui com una transició i no com un canvi abrupte i, de l’altra, han demanat itineraris més flexibles i adaptats a les necessitats de cada persona jove i no, per exemple, d’una normativa o de la disponibilitat de recursos i serveis.