Fundesplai rep la Creu de Sant Jordi 2021

La distinció valora la contribució de l’entitat en l’educació en el lleure d’infants i joves, i la seva tasca professional amb diversos col·lectius i en entorns vulnerables.

Content
Esquerra

La Federació Catalana de l’Esplai (Fundesplai) ha estat guardonada aquest dilluns 13 de desembre amb la Creu de Sant Jordi 2021. L’entitat ha rebut aquest reconeixement per la seva contribució en l’educació en el lleure d’infants i joves, i la seva tasca professional que du a terme amb diversos col·lectius i en entorns vulnerables.
 
A més, també s’ha volgut destacar la seva funció socioeducativa, la seva trajectòria, i els seus orígens, que li confereixen una identitat particular, que ha permès millorar la cohesió de les comunitats on treballa. Finalment, també s’ha posat en valor la seva tasca per haver contribuït  a garantir el reconeixement i reforç dels centres d’esplai que engloba, i per iniciar projectes de futur orientats a la millora del medi ambient i la promoció de projectes educatius i d’itineraris formatius innovadors i transformadors.
 
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. A més de Fundesplai, enguany la Generalitat ha distingit vint persones, entre les quals la futbolista Alèxia Putellas, el jugador de bàsquet Pau Gasol, el dibuixant Francisco Ibáñez o la periodista Mònica Terribas; i nou entitats més, com ara el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya; el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya o la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.

Llegeix el comunicat sencer