La FECEC avisa del retard en els nous diagnòstics de càncer a causa de la Covid-19

Reclama a les autoritats sanitàries que incrementin els esforços per restablir la normalitat en l’atenció als pacients oncològics.

Content
Esquerra

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, la Federació d’Entitats contra el Càncer (FECEC) alerta del retard en els nous diagnòstics de càncer a causa de les mancances en el restabliment de la normalitat del sistema sanitari per la pandèmia. La federació reclama que es reprengui la normalitat en els programes de cribratge de càncer de mama i de càncer de colon i recte arreu del territori, així com en els programes de diagnòstic ràpid per recuperar la confiança i la seguretat dels pacients de càncer i les seves famílies.

La FECEC avisa que aquest retard pot provocar la detecció dels casos en estadis més avançats, el que implica un pitjor pronòstic. Així mateix, també remarca que aquest impacte negatiu ha comportat un increment d'un 21% en la demanda de suport psico-oncològic i de suport social, serveis que ofereixen les entitats federades. 

D’altra banda, la FECEC recomana als pacients amb càncer que, quan arribi el seu torn, es vacunin contra la Covid-19 seguint les directrius de la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM).
 

Dreta
Temàtica