La FECEC demana als partits compromís ferm per aprovar les lleis que milloren la qualitat de vida de les persones que han superat un càncer

Reclama a les formacions polítiques, que es presenten a les eleccions generals del 23-J, que  aprovin la Llei per a la millora de la protecció social i laboral de les persones a qui els hagués estat diagnosticada una malaltia greu o carcinoma.

Content
Esquerra

La Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC) demana als partits polítics que incloguin dins dels seus programes electorals per als propers comicis generals del 23-J les tramitacions legislatives que afecten les persones amb càncer: la Llei per a la millora de la protecció social i laboral de les persones a qui els hagués estat diagnosticada una malaltia greu o carcinoma i la Llei de l’Oblit Oncològic. La recent dissolució de les Corts a causa de l’avançament electoral ha postergat l’aprovació de tots dos textos que estaven, el primer, en període d’esmenes al Congrés dels Diputats des de maig de 2022, i el segon, a punt de ser aprovat i d’entrar en vigor.

Segons la FECEC - Junts contra el Càncer, totes dues iniciatives legislatives són essencials per seguir avançant en la protecció social i laboral de les persones amb càncer i de les seves famílies perquè la inversió en recerca en l'àmbit oncològic ha permès millorar els tractaments i les taxes de supervivència. Això suposa un canvi de paradigma, perquè cada vegada hi ha més persones que superen o cronifiquen la malaltia i cal vetllar per els seus drets.

La FECEC demana un compromís ferm per part dels diferents partits polítics de cara a la tramitació i aprovació d’aquestes normatives tan bon punt l’activitat parlamentària estigui restablerta.