La Fundació Pere Tarrés dona a conèixer 12 infants i joves que han impulsat lluites que han canviat el món

La campanya #InfantsActivistes inclou propostes pedagògiques relacionades amb cada persona que es fan arribar cada mes a escoles i altres espais educatius.

Content
Esquerra

La història ha situat el paper dels infants i joves en un segon pla, i sovint els poders públics no han tingut en compte l’opinió d’aquesta franja d’edat a l’hora de dissenyar les seves polítiques ni tampoc se’ls ha considerat sempre un agent social actiu. 

Des de la Fundació Pere Tarrés reiteren la importància que els infants puguin participar activament de la construcció de les societats i intervenir en les polítiques que els afecten directament, de la mateixa manera que en els diferents projectes educatius i socials que desenvolupem sempre posem l’infant al centre. Per això, la Fundació ha posat en marxa una campanya de sensibilització que vol visibilitzar i posar en valor el paper dels infants i els joves com a motor de transformació social i d’activisme.

Sota el nom #InfantsActivistes, la campanya dona a conèixer cada mes, fins a l’agost de 2024, la figura d’un infant o jove que ha impulsat canvis socials en àmbits com el canvi climàtic, el dret a l’educació, la inclusió, la pau o la salut mental a través de les xarxes socials. Els 12 infants o joves que protagonitzen la campanya són Malala Yousafzai (Paquistan), Sant Francesc d’Assís (Itàlia), Abraham Keita (Libèria), Cristina Paredero Morato (Espanya), Emma González (Estats Units), Ida B. Wells (Estats Units), Ruby Bridges (Estats Units), Kevin Breel (Canadà), Olivia Mandle (Barcelona), Greta Thunberg (Suècia), Fatimata Mbaye (Mauritània) i Artemisa Xakriabá (Brasil).

Aquest novembre, el mes en què se celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants, la campanya la protagonitza Abraham Keita, que quan tenia 7 anys va impulsar un moviment cívic al seu país, Libèria, per acabar amb les violències sexuals contra els nens i les nenes. Entre altres victòries, la seva lluita va aconseguir que el seu país es convertís en una de les primeres nacions africanes en aprovar una legislació integral per protegir els drets dels infants. 

La campanya inclou també tot un seguit de propostes pedagògiques ideades per un equip de docents, formadors i pedagogs de la Pere Tarrés i relacionades amb cada personatge i amb les diferents lluites que protagonitzen que es fa arribar cada mes a escoles, centres d’esplai, centres socioeducatius, biblioteques i altres espais educatius. L’objectiu és fomentar valors a l’aula, en el centre d’esplai o centre socioeducatiu o a casa i conscienciar sobre temes tant d’actualitat com el canvi climàtic, la preservació del planeta, la inclusió, la pau o els drets dels infants. També es faciliten recursos digitals i propostes diverses relacionades amb cada una de les reivindicacions.
 

Dreta