La PINCat reclama invertir en infància per garantir drets

La inversió en infància és una responsabilitat col·lectiva que demana consens polític i social.

Content
Esquerra
Amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Infants, la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCat) ha organitzat la jornada 'Invertir en infància és garantir drets' per reflexionar sobre com avançar i millorar en la promoció, defensa i protecció dels drets dels infants, reconeguts per la Convenció dels Drets de l'Infant de les Nacions Unides, i recuperar els compromisos recollits en el Pacte per la Infància de Catalunya.
 
La inauguració de la jornada ha estat a càrrec de Lourdes Gaitan, doctora en sociologia i fundadora i expresidenta de GSIA, que ha remarcat que la Convenció dels Drets dels Infants és d’obligat compliment per a tots els Estats signants. Des de la Plataforma de Infancia estatal, Ricardo Ibarra ha presentat l'Informe Complementario de la Convención de los Derechos del Niño y la Niña i, a continuació, Roger Garcia ha exposat l’eina que ha dissenyat Unicef Comitè Catalunya per poder calcular el pressupost per partides que es destinen a la infància i l'adolescència. Finalment, ha tingut lloc una taula rodona amb la participació de Jaume Funes, psicòleg, educador i periodista; Anna Solé, analista de Polítiques Socials d’Infància i Adolescència de la DGAIA, i Paco Estellés, coordinador de la PINCat fins al 2015. Tots tres han coincidit en la necessitat de garantir la inversió en infància perquè és sinònim d'assegurar el seu futur i han recordat que els infants són ciutadans de ple dret i que, per tant, el compliment d'aquests drets és responsabilitat dels adults.
 
La jornada ha culminat amb la lectura del manifest 'Invertir en infància és garantir drets'. El document fa èmfasi en la necessitat d'assumir aquesta realitat com una responsabilitat col·lectiva, deixar de banda les sensibilitats i preferències i vetllar pel consens polític i social perquè tots els infants i adolescents tinguin garantida la seva infància.
 
Consulta el manifest a: