La Renda Garantida de Ciutadania ja és una realitat

Des del 15 de setembre la Renda Garantida de Ciutadania s’ha començat a tramitar a les oficines del SOC, tal com estava previst. A partir d’ara milers de famílies de Catalunya en situació vulnerable milloraran els seus ingressos per poder gaudir d’una vida més digne.

Content
Esquerra

La Renda Garantida de Ciutadania esdevé doncs un dret subjectiu que assegura els ingressos mínims de les persones que es troben en situació de pobresa. Han estat més de 5 anys de negociacions que ens han permès arribar fins al dia d’avui. La RGC neix amb un consens important. Catalunya comptarà, doncs, amb una gran eina esperada en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social.

Les entitats socials tenim un paper clau en el desplegament d’aquesta Llei. La proximitat de les més de 3.000 entitats socials del país per detectar situacions de vulnerabilitat i per fer una atenció professional, propera i respectuosa serà essencial per a un desplegament correcte i eficient.

La implementació de la RGC és una excel·lent notícia, és l’avenç més important dels últims anys en polítiques socials al nostre país, i significa un canvi històric en el sistema de prestacions socials a Catalunya.

Dreta
Banner

Destacats