La Taula del Tercer Sector i l’ICF ofereixen solucions financeres

Amb sessions informatives i assessoraments individuals. L’ICF ha finançat 192 projectes.

Content
Esquerra

L’Institut Català de Finances (ICF) i la Taula del Tercer Sector van organitzar el passat 15 de febrer una sessió informativa per presentar a les entitats socials les solucions financeres que ofereix l’ICF que poden ser d’interès per al Tercer Sector. A la sessió de Barcelona hi van assistir més de 70 entitats, moltes de les quals van rebre després un assessorament individual per part dels tècnics de l’ICF.

L’Institut Català de Finances (ICF) en els darrers cinc anys ha finançat 192 projectes vinculats a l’economia social per un import global de 56,9 milions d’euros.

La sessió feta a Barcelona l’han obert el president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa; el conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà; i el director general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Vidal.

El president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa ha destacat que el tercer sector “també és teixit econòmic” i que “la crisi ens ha afectat molt”. No obstant s’ha mostrat esperançat en que “hem superat els anys més difícils”. “El 2015 el 67% d’entitats van tancar amb superàvit”. No obstant, “el 17,4% segueix tenint tensions de tresoreria i el 25,1% necessitats financeres”. “Creiem que és molt important enfortir la relació amb l’ICF com a via alternativa de finançament i ho agraïm perquè és una de les mesures que es van acordar en el Pla de Suport de la Generalitat al Tercer Sector”.

El conseller delegat de l’ICF, Josep Ramon Sanromà, ha agraït la tasca que fan les entitats del tercer sector i ha destacat que l’entitat “ha donat suport històricament a l’economia social”. “Per nosaltres és estratègic. De fet els nostres dividends -com a banc públic- són dividends socials”. Sanromà ha recordat que durant la crisi l’ICF ha col·laborat a fer front a les tensions de tresoreria, “ara hem d’impulsar el creixement i la inversió”. En aquest sentit ha agraït el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, “gràcies al treball conjunt amb el departament hem pogut incrementar la nostra oferta i ampliar el ventall d’entitats que hi poden accedir.”

Per la seva banda, el director general d’Economia Social, Tercer Sector, Cooperatives i Autoempresa de la Generalitat, Josep Vidal, ha destacat que els principals reptes als que han de fer front  les entitats del tercer sector actualment són “la tresoreria i la baixa capitalització”. ”El repte és reforçar l’estructura financera de les entitats”. “Aquestes són les línies estratègiques que hem de treballar plegats”.

En el decurs de la jornada, la directora general d’Inversions Creditícies i Risc de l’ICF, Anna Àlvarez ha presentat als assistents els instruments financers de l’ICF per a les empreses i entitats del tercer sector, entre els que destaca la línia de préstecs per a l’economia social i cooperativa que serveixen per finançar inversions, necessitats de circulant, bestretes de contractes amb el sector públic i/o capitalitzacions de les pròpies empreses, amb una assumpció del risc creditici de l’operació del 80% per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Posteriorment, el director de la Fundació Sique, Samuel Esturo i la gerent de Tallers Guinardó, Imma Rigau, han explicat les seves experiències en matèria de finançament, i en concret, les solucions de finançament que l’ICF els va aportar. Esturo ha destacat “el tracte personalitzat rebut per part dels professionals de l’ICF durant tot el transcurs de la formalització del préstec”. Per la seva banda, Rigau ha explicat les diferents operacions de finançament que Tallers Guinardó ha dut a terme amb l’ICF al llarg de la seva dilatada història posant en valor que “l’ICF sempre ha confiat en el nostre projecte”. “Quan vam comprar el nostre primer local; quan vam traslladar-nos a una nau industrial; i ara que volem seguir creixent”.

Un cop finalitzades les presentacions, l’equip comercial de l’ICF ha atès de manera individualitzada a més d’una vintena d’entitats que volien assessorament en relació a les seves necessitats de finançament.

 

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats