La Taula del Tercer Sector presenta un plec de mesures per fer front al sensellarisme

Més de 200 persones procedents d’entitats socials, altres organitzacions i de l’Administració van assistir al debat.

Content
Esquerra

La Taula del Tercer Sector va presentar el 8 d’abril el dossier ‘Crisi, empobriment i persones sense llar’ en el marc del nou Cicle de Debats ‘Catalunya Social’. El dossier inclou un plec de mesures per fer front al sensellarisme a Catalunya. Aquests nous debats compten amb el suport del Diari Ara i de l’Ateneu Barcelonès.

En el dossier, que ha estat elaborat pel polítòleg Albert Sales per a la Taula del Tercer Sector, s’hi denuncia que la situació actual de crisi ha fet augmentar considerablement les situacions d’infrahabitatge al nostre país, però alhora denuncia la manca de dades per a poder fer front a aquest problema.

El dossier també ressalta que les mesures per prevenir el sensellarisme tenen un important retorn social i econòmic a mig i llarg termini, ja que per cada euro invertit en la prevenció del sensellarisme, la societat aconsegueix un retorn de 2,20 euros. El dossier presentat també denuncia que qualsevol política dedicada exclusivament al sensellarisme és una política pal·liativa i que cal atacar el problema a través de mesures estructurals i coordinades entre les diferents administracions públiques i les entitats socials.

En el debat hi van particiar: Tere Bermúdez, cap del Programa ‘Sense Llar i Habitatge’ de Càritas Diocesana de Barcelona, Ferran Busquets, director de la Fundació Arrels i Joan Uribe, director de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona els quals van aportar la seva visió com a experts en el tema.

Tere Bermúdez, de Càritas Barcelona va reclamar que “hem i podem eradicar el sensellarisme a Catalunya”, mentre que Ferran Busquets, d’Arrels va recordar que “qualsevol persona que viu al carrer està patint, i això no ens ho podem permetre” alhora que va reclamar més inversió en polítiques i formació per fer front al sensellarisme. Per la seva banda, Joan Uribe de Sant Joan de Déu va alertar que els subsidis actuals que cobren moltes persones no arriben ni a la meitat de l’import que marca que una persona viu una situació de pobresa.