La Taula del Tercer Sector valora positivament les millores socials introduïdes en els pressupostos 2015

Adverteix que vigilarà perquè els 100 milions addicionals acordats per a temes socials no es quedin en una intenció.

Content
Esquerra

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya va valorar positivament l’acord sobre els pressupostos presentat el 26 de gener per ERC i CIU, perquè fan un pas endavant per millorar les polítiques socials en la major part de capítols que la Taula del Tercer Sector havia demanat: rendes mínimes, dependència, discapacitats, ocupació i habitatge. Malgrat tot, va considerar que algunes partides i prioritats segueixen sent insuficients i lluny dels objectius desitjables per fer front a la situació d’emergència social que viu el país.

Així, la Taula del Tercer Sector va valorar de forma positiva l’augment de 12 milions per al pressupost de la Renda Mínima d’Inserció, tot i que no sembla que això pugui permetre estendre els beneficiaris d’aquesta prestació al conjunt de les 34.000 famílies catalanes amb fills o persones dependents a càrrec que avui no tenen ingressos, com demanava la Taula del Tercer Sector.

Pel què fa a habitatge, la Taula del Tercer Sector va valorar amb satisfacció els 6 milions addicionals per a ajuts a les situacions d’emergència en habitatge d’afectats per desnonaments, però també va lamentar que l’acord entre ERC i CIU no contempli també un augment pel què fa al programa d’ajuts per al pagament del lloguer.

En l’àmbit de la pobresa energètica, l’acord de destinar-hi 10 milions d’euros va considerar que és una bona notícia, però que només tindrà sentit, com ha insistit diversos cops la Taula del Tercer Sector, si es confirma que les companyies subministradores hi aportaran uns recursos equivalents, com a mínim, a l’esforç que facin les Administracions Públiques, amb la finalitat de cobrir el cost de les factures que no puguin pagar les famílies més vulnerables.

La Taula del Tercer Sector va indicar que veia amb bons ulls que els dos partits que van arribar a l’acord per aprovar els pressupostos hagin prioritzat la millora de les partides relacionades amb les polítiques socials, però per part d’Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector “l’acord dés un pas encara massa petit. La gent segueix patint i necessitem polítiques socials més ambicioses”.

Dreta
Temàtica