La Taula i la PINCAT lamenten l'ús electoralista del cas de Rubí

Reclamen al Govern que millori la planificació i gestió de l’acollida i inclusió dels joves migrats sols.

Content
Esquerra
La Taula del Tercer Sector Social i la PINCAT lamenten l’ús electoralista sobre l’obertura d’un centre d’emergències per a joves migrats sols a Rubí i recorden que tots els partits polítics amb representació parlamentària van signar un acord, el mes passat, en què es comprometien a no utilitzar la immigració com a arma electoral, un pacte que s’ha trencat, com ho exemplifica el cas de Rubí. Les entitats socials, que ja havien traslladat a aquesta demanda de no fer un ús electoral de la immigració abans de l’inici de la campanya, reclamen a les formacions polítiques que compleixin amb l’acord. 
 
La Taula del Tercer Sector i la PINCAT també demanen al Govern, que exerceix el lideratge en la gestió, que millori la planificació i la coordinació territorial amb les Administracions locals. Insisteixen que el fenomen migratori és un repte de país que requereix un abordatge integral, un treball transversal i una bona comunicació entre les Administracions, en especial entre la Generalitat de Catalunya (i els seus diversos Departaments) i els ajuntaments, administracions clau en l’èxit d’aquests processos d’acollida i inclusió. 
 
La Taula del Tercer Sector i la PINCAT també donen suport a l’advertència llançada per ECAS, FEDAIA i FEPA, entitats de la Taula, sobre la situació de risc del sistema de protecció a la infància i l’adolescència. Aquestes federacions, que treballen amb infants i joves en situació de vulnerabilitat, alerten del cost social que pot tenir no assegurar la continuïtat en l’atenció als joves migrats després de l’acollida i fins a la seva inclusió.
 
D’altra banda, la Taula i la PINCAT també mostren la seva preocupació pel tractament informatiu que alguns mitjans de comunicació estan fent en les últimes setmanes sobre notícies relacionades amb els joves migrats sols (més enllà del cas de Rubí) i apel·len a la seva responsabilitat per evitar l’estigmatització d’aquestes persones. En aquest sentit, demanen als mitjans que no converteixin aquestes notícies en un “espectacle” mediàtic que no afavoreix ni a la convivència ni a la inclusió social.