L'ONCE combat la pandèmia amb més inversió social i oportunitats de vida

L’organització ha aconseguit signar 332 contractes indefinits a Catalunya i gairebé un miler de nous llocs de treball. 

Content
Esquerra

El Grup Social ONCE ha mantingut la seva cobertura social durant el 2020, malgrat la difícil situació generada per la pandèmia, amb una inversió social superior als 228 milions d'euros i ha intensificat la seva aposta per l’ocupació de qualitat amb la signatura d'un total de 332 contractes indefinits a Catalunya. D'aquests, 254 contractes fixos van ser a Barcelona, 44 a Tarragona, 26 a Girona i 8 a Lleida. A tot l'Estat es van fer 3.433 contractes fixos. Aquesta és la principal conclusió de l'Informe de Valor Compartit del Grup Social ONCE 2020, que agrupa les activitats d’ONCE, Fundació ONCE i Ilunion. “No hem defallit en el nostre interès d'arribar a tots els racons on ens ha estat possible i posar el nostre granet de sorra perquè la societat, en el seu conjunt, pugui superar la realitat de la Covid sense deixar enrere a les persones amb més dificultats, moltes de les quals amb discapacitat”, destaca Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya. El voluntariat també va créixer notablement, amb 350 voluntaris a les comarques catalanes.

Tot i la realitat, el Grup Social ONCE va tancar 2020 mantenint l'entorn dels 70.000 treballadors i treballadores (69.973). A Catalunya, hi ha 6.697 persones que reben cada mes un sou pel seu treball al Grup Social ONCE. A més, el Grup Social ONCE ha aconseguit el 2020 treure de la inactivitat a un total de 8.887 persones amb discapacitat, gairebé un miler a Catalunya, concretament 971 persones van trobar una feina dins o fora de l'organització amb la intermediació de la Fundació ONCE

D’altra banda, la Fundació ONCE va aprovar el 2020 un total de 2.010 projectes de formació, accessibilitat i ocupació per a persones amb discapacitat. D'aquest import, motor de la discapacitat, 62,5 milions d'euros es van destinar a projectes d'ocupació i formació, mentre que  21,1 milions van tenir com a objectiu l'accessibilitat i la innovació, en tots els seus aspectes.A Catalunya, van rebre una ajuda pels seus projectes 131 entitats socials.