L'ONCE proposa estendre el vot accessible a las eleccions municipals

Les paperetes podrien incorporar un codi QR que processi la informació i una síntesi de veu.

Content
Esquerra
L’ONCE ha fet una proposta per estendre el vot accessible a les eleccions municipals. L'entitat creu que una bona alternativa seria que les paperetes de les eleccions incloguessin un QR que faria accessible el dret a vot de totes les persones, amb independència de la seva discapacitat visual. L’entitat defensa que el telèfon mòbil podria processar tota la informació a través de la incorporació a les paperetes d'un senzill codi QR i una síntesi de veu que la llegiri, així el votant podria exercir el seu dret sense l’ajuda de ningú. En aquest sentit, posa com a exemple l’ús del QR que es va fer a les eleccions de la Taula del Tercer Sector.
 
El delegat territorial de l’ONCE a Catalunya, Enric Botí, ha recordat que la garantia de l'accessibilitat és una assignatura pendent per a les eleccions municipals i que cal assegurar el vot “secret i autònom” igual que succeeix en els comicis generals, europeus i autonòmics. 
 
L’Administració justifica que les paperetes no estan amb el kit Braille a les eleccions municipals pel nombre de candidatures i circumscripcions i la proposta d’aquest vot “electrònic completament inclusiu i universal” no necessitaria ni una impressió amb tinta ni un paper especial, a més seria un benefici no només per a les persones cegues sinó també per a tota la societat.