m4Social analitza l’estat del projecte SimbiòTIC i la importància de les dades en les entitats socials

La trobada ha permès escoltar les experiències de diverses entitats amb el software Sinergia CRM, una eina de millora de la gestió interna.

Content
Esquerra

m4Social ha reunit part de les entitats participants al projecte SimbiòTIC en una trobada al Hub Social així com altres entitats del tercer sector i professionals interessats per debatre sobre la importància de les dades i quina gestió se’n fa des de les pròpies entitats.

La jornada, sota el nom “SimbiòTIC: on som, com avancem”, ha permès conèixer l’estat d’aquest projecte promogut per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i SinergiaTIC que pretén que una vuitantenta d’entitats utilitzin de forma habitual Sinergia CRM, una eina de millora de la gestió interna i la relació amb la base social.

Judith Membrives i Llorens, responsable de polítiques digitals de Lafede.Cat, ha obert la jornada reflexionant sobre la gestió de les dades al tercer sector i animant al públic assistent a posar en valor la informació de què disposen. “La dada és un gran poder i un gran poder implica una gran responsabilitat”, ha sentenciat.

La trobada ha permès escoltar les experiències de Fundació Esclerosi Múltiple, Fundació Marianao i Fundació Jubert Figueras, entitats que ja fa anys que utilitzen aquest software i que han compartit les seves potencialitats amb el públic assistent. Les tres han coincidit en la necessitat de la implicació de tots els equips tècnics així com les direccions, alertant que el volum de feina que genera inicialment és una bona inversió per agilitzar posteriorment molts processos.

Finalment, i com a conclusió, s’han esbossat els horitzons de futur que aquest projecte permet. A més de consolidar l’ús d’aquesta eina, Sinergia CRM ha de possibilitar també avançar cap a la interoperabilitat de dades entre les entitats i les administracions que donen serveis d’atenció social a la ciutadania.

Dreta