m4Social presenta apps per millorar l’atenció a les persones

Es presentaran a l'estand de la Fundació Mobile World Capital Barcelona.

Content
Esquerra

La Taula del Tercer Sector torna a participar en les activitats del programa oficial del Mobile World Congress. Serà el dijous 28 de febrer a l’estand CS40 de la Fundació Mobile World Capital Barcelona al recinte firal de Gran Via L’Hospitalet. 

m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula, comptarà amb un espai per donar a conèixer projectes innovadors en l’àmbit social. Es presentarà:
 
Projecte Instant Network: d’ajuda humanitària en zones de conflicte, catàstrofes naturals i suport als refugiats de la Fundació Vodafone. Aquest programa garanteix la connectivitat a persones en situació d’emergència, desplegant xarxes de telefonia en menys de 40 minuts. El ponent internacional, Oisin Walton, explicarà què succeeix des que s’arriba a un lloc enmig d’una emergència i com cal cercar solucions innovadores (en temps i recursos) que donin resposta a unes necessitats molt específiques i immediates que es produeixen en aquestes circumstàncies. 
 
Apps Ease Touch, Ease Mouse i Ease Joystick. La Fundació ASPACE Catalunya i la Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT) presentaran aquests tres aplicatius que garanteixen l’accessibilitat digital a persones amb dificultats motrius.
 
Ease Touch aconsegueix que la pantalla tàctil d'un sistema Android respongui adequadament a les possibilitats motrius de la persona permetent elaborar gestos com, per exemple, pessigar per a fer zoom, arrossegar amb precisió, etc.
 
Ease Mouse permet estendre la funcionalitat del punter del mouse d'Android perquè puguin ser executats els gestos més habituals, com arrossegar, pessigar o accedir als botons de sistema.
 
Ease Joystick permet  controlar el mòbil a través de dispositius de jocs com per exemple els joystiks. 
 
Voluntariapp: una app creada pel Grup Alba, amb la Federació Catalana de Voluntariat Social, que té com a objectiu posar en contacte persones voluntàries i entitats socials a través del mòbil. A través d’aquesta tecnologia col·laborativa es vol digitalitzar el procés de gestió del voluntariat i facilitar la feina a entitats socials de tot el territori.
 
A banda de les apps, també es presentarà els projectes que s’han portat a terme durant el curs d’Agents d’Innovació de m4Social i que cerquen maneres innovadores de donar resposta a reptes, com la diversificació de les fonts de finançament, la gestió i captació de voluntariat o l’agilització dels processos interns de les organitzacions.
 
A més, partners de m4Social, com la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació Bancària 'la Caixa', també donaran a conèixer iniciatives digitals aplicades en l'àmbit social.