Marató de Donants de Sang: calen 260.000 donacions

Amb el lema 'Donar sang sona bé', el repte és arribar a les 10.000 donacions en una setmana per poder remuntar les reserves de sang, afectades pel Nadal. 

Content
Esquerra

Del 13 al 20 de gener, té lloc la Marató de Donants de Sang de Catalunya amb el lema 'Donar sang sona bé'. Es calcula que es necessiten 260.000 donacions per atendre les necessitats dels pacients de Catalunya. El repte és arribar a les 10.000 donacions en una setmana per remuntar les reserves de sang afectades pel Nadal, un període en el quals les reserves acostumen a baixar. 3 de cada 10 transfusions de sang que requereixen els pacients són per a tractaments de càncer. De fet, aquest tipus de malalties són les que més sang consumeixen, per davant de les malalties de l’aparell digestiu, com hemorràgies intestinals, i la salut cardiovascular, com els infarts. 

A banda de les donacions als hospitals, la Marató de Donants de Sang compta amb més de 60 campanyes mòbils repartides per tot el territori i és possible gràcies a la implicació dels principals ajuntaments, la Federació Catalana de Donants de Sang i la Creu Roja, aquestes dues últimes entitats federades a la Taula. 

Enguany, la campanya gira entorn els àudios de whatsapp i la força que aquests missatges tenen per animar més persones a apuntar-se a la donació. Al web donarsang.gencat.cat es poden trobar tots els missatges de veu de persones conegudes com la Judit Mascó, l'Albert Espinosa, el Jordi Sánchez, l'Espartac Peran, el Jordi Cruz, el Xavier Grasset, l'Andrea Motis i l'Scorpio. L’objectiu és omplir les converses de whatsapp amb aquestes notes de veu animant a donar sang. 9 de cada 10 catalans utilitzen aquest canal com a eina principal de comunicació i només el 2% d’aquests són donants de sang. 

Dreta