Minyons Escoltes i Guies de Catalunya reivindica el lleure segur en el seu retorn a la presencialitat

L’entitat presenta el projecte CapSa, una iniciativa que té per objectiu la prevenció dels problemes de salut mental entre els joves, prenent l’educació i l’acompanyament emocional com el principal factor protector davant de les situacions de risc.

Content
Esquerra

Sota el lema “cuidem-nos per cuidar”, el programa es desenvoluparà al llarg del curs a través d’espais de treball, eines i recursos per als caps i els responsables associatius de l’entitat. 

L’organització ha presentat aquest projecte en la 45a Assemblea General Ordinària (AGO) de la MEG celebrada el passat 21 de novembre a Girona amb la participació de 800 joves voluntaris d’arreu del territori català. Una trobada que ha servit per reivindicar l’essencialitat de la seva tasca i per reafirmar que el lleure educatiu és necessari i segur. L’acte ha estat la primera trobada multitudinària presencial que ha celebrat l’entitat des de l’inici de la pandèmia. 

L’entitat ha presentat un dels seus projectes més ambiciosos: la renovació del model d’entitat. Aquest curs s’iniciarà un treball d’actualització de MEG que anirà des del sistema d’organització i la relació entre els seus membres, fins al replantejament dels diferents espais de comunicació i decisió de què disposa actualment. 

Durant el plenari, l’Assemblea ha reivindicat el reconeixement de l’educació en el lleure com un servei essencial per part de les administracions. De la mateixa manera, ha posat sobre la taula, un cop més, la problemàtica que afecta diversos agrupaments escoltes arreu del territori, davant la dificultat de poder disposar de locals en condicions on desenvolupar la seva tasca educativa. La Taula Executiva ha fet una crida a seguir fent la feina ben feta. 

Cada any, MEG celebra la seva Assemblea General en una de les 8 demarcacions en què es divideix l’entitat. Enguany, és el torn de la Demarcació de Girona, que agrupa 26 dels 153 agrupaments escoltes i guies de MEG a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, la Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i la Selva, amb més de 2.000 d’infants i joves i 500 voluntaris. Girona és el municipi amb més presència d’escoltes i guies de la demarcació, amb 4 agrupaments: l’AEiG Joan Pons, l’AEiG Pare Claret, l’AEiG Sant Narcís i l’AEiG Vista Alegre.

Consulta el comunicat sencer.

Dreta