Minyons Escoltes i Guies reivindica el paper del jovent davant l’emergència social i climàtica

A la seva Assemblea General ha defensat que el jovent implicat i voluntari és un agent de canvi cabdal enfront els episodis de crisis.

Content
Esquerra

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya ha celebrat la seva Assemblea General Ordinària, el màxim òrgan de decisió de l’entitat, amb prop de 700 joves d’arreu de Catalunya que fan de caps (monitors i monitores voluntàries).

Amb el lema “Fem-ho possible!” han reivindicat el paper del jovent implicat que educa de forma voluntària tots els dies de l’any i que ha fet una crida a facilitar les tasques del voluntariat davant la crisi social que afecta el col·lectiu, destacant la precarietat juvenil, els problemes de salut mental i l’auge de l’extrema dreta.

La Taula Executiva del MEG s’ha dirigit al plenari per posar en valor la implicació i el compromís dels i les caps que conformen el moviment. “La radicalitat dels canvis socials, econòmics i ambientals dels darrers anys ens han convertit en una generació marcada per les crisis” ha recalcat. “Seguim persistint i resistint, seguim fent cau, campaments, formacions, reunions i trobades” ha afegit. També ha fet referència a l’impacte en el territori.“Aquestes crisis són el resultat d'aplicar un sistema que ni ens agrada, ni funciona, que destrueix el territori amb falses promeses de futur emparat per administracions que promouen macroprojectes i restringeixen les activitats al medi natural“.


Tenint en compte aquest context, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya encara el nou curs posant el benestar de les persones al centre, incidint políticament i treballant per una gestió del dia a dia de l’entitat més àgil, fàcil i sostenible per a les persones voluntàries. Així, el pressupost i el programa del curs 2023-2024 aprovat per l’assemblea, se centra en la posada en marxa d’un pla de benestar, a treballar les línies de l’Economia Social i Solidària, a desplegar la perspectiva feminista interseccional a tota l’entitat i al desenvolupament del projecte de transformació digital, entre altres.

L’assemblea també ha estat un espai de denúncia i rebuig públic cap a la violència, els discursos d’odi i la discriminació. “No podem obviar la crueltat que s'està desencadenant en moltes parts del món, avui de manera dramàtica a la Franja de Gaza” ha remarcat la Taula Executiva de MEG.

Els parlaments s’han fet durant un acte públic a Cervera en el qual han assistit diversos representats polítics i associatius, com el conseller del Departament de Drets Socials, Carles Campuzano, i el paer en cap de Cervera, Jan Pomés. A més de les intervencions institucionals, l’assemblea ha comptat amb la ponència d’Aïda Fontova en representació del Grup Alba, una organització de gestió ètica, solidària i participativa que agrupa diverses entitats de leconomia social. Fontova ha fet referència a la salut mental i l’atenció a la diversitat en el sector de l’educació en el lleure. “Una cosa que vaig aprendre al cau és que hi ha espais empàtics i respectuosos, i ho hem dit sempre: el lleure és un dret que hem de garantir a tothom, el lleure és important i el lleure canvia el món”. Fontova ha reivindicat la necessitat d’acompanyar a infants i joves “des del costat, entenent que el camí és més fàcil i enriquidor si es fa acompanyat”.

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats