Nova convocatòria solidària per participar en el projecte Lliures

La iniciativa crida a la societat a fer donacions per a projectes transformadors que volen revertir la pobresa i l’exclusió social.

Content
Esquerra

Òmnium Cultural, Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS) i Coop57 posen en marxa una nova edició de la campanya solidària del projecte Lliures. Amb el lemaPerquè ningú pengi d’un fil, construïm xarxa, l’objectiu és recollir fons per a iniciatives que treballen per combatre la pobresa i les desigualtats socials, que són estructurals i cronificades. Per això, conviden a la societat a contribuir-hi a través de donacions al seu web

El projecte va néixer l’any 2016 i, en l’edició passada del 2022, es va destinar 171.000€ per a set projectes innovadors, emancipadors i transformadors d’arreu del territori. En aquesta cinquena edició, Lliures suma les forces de tres entitats referents de l’acció social comunitària, l’economia social, cooperativa i solidària i la promoció dels drets culturals i nacionals arreu del territori i treballa en xarxa per fer acompanyament econòmic i tècnic en diferents àmbits. 

És imprescindible la contribució per part de la societat en aquests projectes que combaten l’exclusió social. Les xifres mostren que una de cada quatre persones (25,9%) a Catalunya, viu en situació de pobresa o exclusió social, segons dades de l'Idescat recollides a l'últim informe INSOCAT, núm 15 'Vides precàries, drets vulnerats'. 

Per a realitzar donacions o saber-ne més es pot consultar el web de la iniciativa