ONCE Catalunya demostra a Europa que el vot accessible és possible amb un QR

Aquest mètode permetria a les persones amb discapacitat votar de forma independent i secreta.

Content
Esquerra

En les últimes eleccions al Parlament Europeu (2019), unes 400.000 persones amb discapacitat de 14 països de la Unió Europea no van poder votar per tenir una discapacitat.

En aquest context, consellers territorials de l'ONCE a Catalunya han viatjat a Brussel·les per conèixer el funcionament de les institucions europees, estrènyer llaços i institucionalitzar la labor que des de fa anys desenvolupa l’entitat en l'àmbit europeu per a millorar la qualitat de vida dels 80 milions de ciutadans i ciutadanes comunitàries que tenen alguna discapacitat.

Acompanyant a una àmplia delegació del Grup Social ONCE, han demostrat que el vot accessible amb codi QR és possible, permetent que les persones amb discapacitat puguin exercir el seu dret al sufragi de manera independent i secreta en qualsevol procés electoral.

Els representants catalans de l'ONCE han assistit també a la seu del Parlament Europeu on eurodiputats han experimentat amb un antifaç als ulls com una persona cega no té la possibilitat d'escollir una papereta amb la seva opció política desitjada perquè no és accessible, cosa que s'aconsegueix amb un senzill codi QR. També s’ha presentat el vídeo 'El QR és necessari' on apareixen rostres de persones amb discapacitat visual de diferents edats que ens recorden que un codi QR pot fer-nos iguals.

Dreta