Organitzacions socials s’uneixen en la campanya #QueNoTenganyin per frenar els discursos d’odi

L’objectiu és desmentir rumors pejoratius sobre la immigració de cara a les eleccions generals del 23-J.

Content
Esquerra

Confederacions i federacions d’entitats socials com la federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Lafede.cat - Organitzacions per a la Justícia Global, a més de la Fundació Ficat, han llançat la campanya de denúncia “#QueNoTenganyin” amb la finalitat de desmentir rumors i missatges d’odi que promouen alguns partits polítics durant la campanya per a les eleccions generals del 23 de juliol.

Per a aquesta acció s’ha comptat amb les col·laboracions del món de la interpretació, com Laia Manzanares, Joana Vilapuig i Iñaki Mir; del periodisme, com Jordi Évole i Elisenda Colell; i del moviment veïnal, com Júlia Portal i Rocío Laguna, i social, com Francesc Mateu, director del Fòrum de Síndics Locals. Amb els lemes “Això va de Drets Humans” o “De què tenim por?” desmenteixen estereotips sobre efectes o conseqüències de l'arribada de persones migrades a l’Estat espanyol.

La campanya aporta també dades i reivindica la necessitat d’augmentar la inversió pública de les administracions per garantir els drets socials i millorar la qualitat de vida de les persones, vinguin d’on vinguin.

L’acció apunta a rumors despectius sobre la població migrada i els rebat amb xifres d’organismes experts i fonts acreditades que desmenteixen qüestions en relació amb el treball, la salut o la convivència. Alhora, articula un relat en positiu del fenomen migratori i argumenta l’assignació dels ajuts en clau d’equitat i justícia social. 

Les entitats socials que promouen aquesta campanya ja van fer un front comú per defensar i reivindicar el dret a l’empadronament en les darreres eleccions municipals.