Pla de xoc per a la inserció laboral

La Generalitat signa un acord amb COCARMI: 42,5 M€ per als CET i 14,5M€ per a l'empresa ordinària.
Content
Esquerra

COCARMI, Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, ha arribat a un acord amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per millorar les polítiques públiques d'ocupació. L'acord implica que el Departament destinarà 57 milions d'euros a la inserció laboral de les persones amb discapacitat i/o amb problemes de salut mental: 42,5M€ per ajudar els Centres Especials de Treball davant la pujada del salari mínim interprofessional i 14,5M€ per a la inserció laboral en l'empresa ordinària. 

A la signatura de l'acord, el president del COCARMI, Antonio Guillén, ha defensat que “el dret al treball ha de preocupar a totes les Administracions, que han de fer front a les seves responsabilitats i compromisos amb les persones amb discapacitat i les seves famílies, que han d'estar al centre de la presa de decisions polítiques”. Guillén espera que s'aconsegueixin recuperar els nivells d'inversió d'abans de les retallades
 
D'altra banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha exigit que “l'Estat espanyol, en la pròxima Conferència Sectorial, destini 120 M€ per suportar, com a mínim, el 50% de l'SMI per a tots els CET”. Homrani confia “avançar plegats per trobar solucions i implementar un model d'inserció laboral que garanteixi la singularitat de Catalunya en aquesta qüestió”.