Posa't en marxa i trenca els límits: cursa 'En marxa per la paràlisi cerebral'

Obertes les inscripcions per a la cursa que organitza la FEPCCAT i que tindrà lloc el 8 d'octubre al districte de Les Corts de Barcelona. 

Content
Esquerra

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) anuncia l’obertura de les inscripcions per a la 11a edició de la cursa solidària 'En Marxa per la Paràlisi Cerebral'. Aquest esdeveniment, que se celebrarà el diumenge 8 d'octubre, tindrà el seu punt d'inici i final a l’Avinguda de Sant Ramon Nonat del districte de Les Corts de Barcelona.

'En Marxa per la Paràlisi Cerebral' és una activitat solidària que compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació del Futbol Club Barcelona i enguany el lema és 'Posa’t en marxa i trenca els límits'. Aquesta cursa inclusiva està oberta a tota la ciutadania, independentment de les capacitats, edat o gènere. L'esdeveniment forma part del programa de la Festa Major de Les Corts. 

Les persones interessades poden obtenir més informació i formalitzar les seves inscripcions a través de la pàgina web oficial de la cursa www.cursaenmarxapc.org o en una de les 14 entitats de la FEPCCAT. La cursa ofereix dues opcions de recorregut perquè cada participant pugui triar la distància que prefereix. Hi haurà un recorregut de cinc quilòmetres i un altre d'un quilòmetre. Per a cada recorregut, es preveuen diferents categories en funció de l'edat, la mobilitat i el gènere del participant.

Des de l'any 2011, aquesta iniciativa ha aconseguit reunir persones de totes les edats, amb i sense discapacitat, per demostrar la seva solidaritat i suport a les persones amb paràlisi cerebral i pluridiscapacitat. Segons les dades del Departament de Salut, a Catalunya hi ha més de 15.000 persones que conviuen amb aquesta discapacitat, i aquesta cursa és una oportunitat per sensibilitzar i donar suport a aquest col·lectiu.

La cursa tornarà a comptar amb un ambaixador molt especial: Àlex Roca, esportista i divulgador. L'any 2019 es va convertir en la primera persona amb paràlisi cerebral en completar la Titan Desert i el març passat es va convertir en la primera persona amb paràlisi cerebral en completar una Marató. Roca, també ambaixador de la Fundació Barça, encarna a la perfecció els valors d'igualtat, visibilització, superació i compromís amb els drets de les persones amb paràlisi cerebral que la cursa vol transmetre.