Presenta't als Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social a Barcelona!

El Consell Municipal de Benestar Social impulsa aquests guardons que promouen la informació periodística de qualitat sobre temes socials de la ciutat.

Content
Esquerra

La nova edició dels Premis Montserrat Roig manté les quatre categories de les edicions anteriors: periodisme social, comunicació social, promoció de la investigació periodística i el premi especial del jurat, i la mateixa dotació econòmica de l’edició anterior: 45.000 euros. L'objectiu d'aquests guardons, impulsats pel Consell Municipal de Benestar Social de l'Ajuntament de Barcelona, és estimular, promoure i incentivar una millor informació i un més bon tractament dels temes socials en els mitjans de comunicació.

Cal tenir en compte que els projectes que es presentin a les categories de periodisme social o comunicació social s'han d'haver publicat, emès o difós entre l'1 de gener de 2023 i el 31 de desembre de 2023. Pel que fa als projectes d’investigació periodística, disposen d’un termini màxim d’un any a partir de la data d’atorgament del premi. En aquesta categoria es proposa que els treballs d’investigació es desenvolupin preferentment en l’àmbit de la cobertura de necessitats bàsiques, l’atenció a la petita infància, la participació ciutadana, les cures a les persones o els efectes de la bretxa digital. Els treballs han de tenir la ciutat de Barcelona com a eix temàtic, tant pel que fa al tema tractat com pel que fa al públic objectiu o el marc d’incidència. Al web trobareu tota la informació sobre els Premis Montserrat Roig i el procés d’inscripció.

Les entitats socials poden presentar-se a la categoria de comunicació social amb campanyes i/o propostes comunicatives de caràcter social que hagin tingut com a objectiu aconseguir un impacte per transformar la societat a través de la comunicació i que els missatges que s'hagin difós hagin pogut sensibilitzar i conscienciar la ciutadania. Pots consultar les bases, aquí.

Dreta