Prop de la meitat de les persones desocupades ateses per la Creu Roja ho són a causa de la pandèmia

Més de 400.000 persones a Catalunya han rebut ajut humanitari de l’entitat.

 

Content
Esquerra

Des de març de l’any passat i fins avui, el Pla Creu Roja RESPON davant el coronavirus ha prestat suport humanitari a 415.976 persones en situació de vulnerabilitat a tot Catalunya i 1.039.940 han estat beneficiàries indirectes d’aquest ajut. En total, s’han distribuït 3.646 tones d’aliments, 110.064 kits d’ajuda bàsica i 34.923 targetes de prepagament entre la població més vulnerable a través de 74 centres de tot el territori

El 48% de les persones desocupades ateses i enquestades per la Creu Roja a Catalunya al llarg d’aquest any ha perdut la feina a causa de la pandèmia -gairebé 10 punts més que l’octubre de 2020-, mentre que el 61,2% de llars que abans de la crisi sanitària comptaven amb ingressos mensuals més o menys estables ha disminuït els seus recursos econòmics. Un 5% dels assalariats s’ha acabat reconvertint en expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO). El 91% de les persones que treballen ho fa en modalitat presencial perquè la seva feina no permet el teletreball.

Aquestes són algunes de les conclusions del segon informe de L’Observatori ‘Impacte de la COVID-19 en col·lectius vulnerables’ que s’ha elaborat amb 1.535 persones menors de 65 anys ateses dins el Pla Creu Roja RESPON i enquestades entre els mesos de novembre i gener 2021.

Segons aquest estudi, durant els darrers mesos s’han diversificat els perfils de nuclis familiars que han rebut suport de l’entitat, fet que ha implicat un esforç per oferir respostes personalitzades a cada tipologia. Predominen les parelles amb descendència (48%), seguides de les famílies monoparentals amb mare al capdavant (18%). Cal destacar, especialment, el 15% de persones menors de 65 anys que viuen en situació de solitud i que, en molts casos, no compten amb xarxa familiar o social.
 

Dreta