Sant Joan de Déu diu no al ciberbullying

L’entitat llança una campanya que compta amb il·lustracions de Javi Royo i un Escape Room virtual i cooperatiu per conscienciar sobre aquesta problemàtica tan normalitzada.

Content
Esquerra

Amb motiu del Dia Internacional contra l’assetjament escolar i el ciberassetjament, el 4 de novembre, l’Obra Social de Sant Joan de Déu ha posat en marxa la campanya #NOalCiberbullying. L’objectiu és fer visible un problema que pateixen cada cop més infants, joves i adolescents i que afecta la comunitat educativa i tota la societat en general.

L’element principal de la campanya és un Escape Room cooperatiu per a mòbil o tauleta, anomenat “El silenci del mirall”, que planteja la problemàtica del Ciberbullying des d’una perspectiva propera i lúdica. El joc va adreçat principalment a l’alumnat del primer cicle d’ESO, etapa en què els i les joves comencen a fer ús intensiu dels mòbils i les xarxes socials. 

#NOalCiberbullying també compta amb la complicitat i la implicació de l’il·lustrador i dissenyador Javi Royo, que ha creat més de 30 vinyetes per a l’ocasió. En elles hi ha plasmat la importància de la prevenció del ciberassetjament apel·lant a la responsabilitat de cadascun de nosaltres davant d’aquestes situacions. 

Tant les vinyetes com el joc tenen com a objectiu principal generar debat, fer visible aquesta realitat i prevenir una situació davant la qual, sovint, es reacciona amb el silenci. Totes dues propostes utilitzaran el potencial de les xarxes socials per amplificar un missatge clar i contundent però alhora constructiu: #NOalCiberbullying.

Dreta