T'esperem a l'm4Social Day: internet, dret fonamental

La jornada semipresencial organitzada per m4Social, el projecte d'innovació digital en l'àmbit social de la Taula del Tercer Sector, té lloc el dimecres 29 de setembre al matí.

Content
Esquerra

És internet un dret fonamental? Cal garantir la connexió a tota la ciutadania o és un dret anomenat instrumental que dona accés a altres drets com el de la llibertat d'expressió, la participació, l'associacionisme o d'altres drets bàsics per tenir una vida digna com la salut, el treball o l'educació?

El pròxim dimecres 29 de setembre organitzem l'm4Social Day per obrir aquest debat amb persones expertes i veure quins són aquells aspectes que poden tenir una major incidència en la vida de les persones que no poden accedir a totes les oportunitats que ofereix la xarxa. m4Social, el projecte d'innovació digital en l'àmbit social de la Taula del Tercer Sector, vol abordar aquesta qüestió essencial i defensa que el nivell de vulnerabilitat que pot provocar la manca de garantia de certs drets per no gaudir d'un dispositiu, d'una connexió i de la capacitació per exercir un ventall de drets impossible de mesurar, i que s'articulen actualment a través de la xarxa, fan considerar Internet com un nou dret fonamental.

A la jornada es donaran a conèixer experiències internacionals de països que ja estan abordant el repte de com garantir l'accés de tota la ciutadania a internet i també es comptarà amb una taula rodona amb representants de l'administració, del sector acadèmic i d'empreses de telecomunicacions i del tercer sector perquè la generació d'aliances entre diferents actors és clau per superar aquesta bretxa digital i assegurar la connectivitat a tothom. 

L'm4Social Day se celebra al Palau Macaya (Pg. de Sant Joan, 108. 08037 Barcelona) i és un acte semipresencial que començarà el 20 de setembre a les 9h i finalitzarà a les 13h. Ben aviat, disposarem del programa complet. L'aforament de l'espai està limitat per seguir les normes de prevenció de la Covid-19 i, per tant, les places són limitades i s'atorgaran per ordre d'inscripció. Imprescindible inscripció prèvia.

Dreta