Tot a punt per a les colònies i els casals d’estiu de la Fundació Pere Tarrés

Enguany les colònies s’agruparan sota el paraigua d'“Escola de superherois i superheroïnes” amb el fil conductor dels mons cinematogràfics i literaris de Marvel, JRR Tolkien i Star Wars.

Content
Esquerra

La Fundació Pere Tarrés ja ho té tot preparat per a una nova edició de les colònies i els casals d’estiu i, aquests dies, ja ha obert les inscripcions. Aquest any hi haurà diferents temàtiques de colònies, com per exemple “Expedició de l’Anell de Poder”, inspirada en la saga literària d’El Senyor dels Anells de J.R.R. Tolkien, o “Exploradors de l’espai”, centrada en la saga cinematogràfica d’Star Wars. Enguany es recuperaran les colònies de teatre, hípica i anglès i es mantindran altres activitats dels darrers anys com les colònies multiesportives, de bruixeria i encanteris, cuina o disseny de videojocs entre moltes altres. 

D'altra banda,els diferents casals d'estiu s’agruparan enguany sota el paraigua d’un eix temàtic que, com sempre, està molt vinculat a l’actualitat del món i a les necessitats socials: “Caçadors d’històries”. A través d’activitats, jocs i dinàmiques s'aproparà cada dia els infants a la recuperació d’històries, al fet social d’explicar allò que hem viscut com a societat i que ens ha de servir com a aprenentatge per al futur. 

L'entitat engegarà també com cada any la campanya de beques i ajuts "Cap infant sense colònies", una campanya que pretén que tots els infants puguin participar en activitats de lleure a l’estiu i que, com ja es va demostrar els darrers anys, és més necessària que mai especialment en períodes de crisi com el que estem vivint. L’estiu passat va permetre becar 5.669 infants en situació de vulnerabilitat, més que cap edició anterior. 

La pandèmia, sumada a les conseqüències de la guerra d'Ucraïna i l’augment de preus en alimentació i energia, ha generat un nou episodi d’incertesa i inestabilitat social i econòmica. Un dels col·lectius afectats és el d’infants i joves perquè s'ha vist perjudicat el seu benestar emocional i una manera de combatre-ho és a través d’activitats de lleure educatiu, per exemple. És per això, que la Fundació organitzarà com cada any casals d’estiu, colònies i vacances en família per treballar habilitats com el treball cooperatiu, la imaginació, la iniciativa o el respecte cap als altres. 

Les inscripcions per a les colònies i els casals d’estiu i tota la informació sobre les activitats educatives i de lleure que programa la Fundació Pere Tarrés per aquest estiu es poden trobar al seu web.

Dreta