Gent gran

"Volem garantir una millor defensa dels drets de les persones al llarg de l’envelliment"

Des de la Taula del Tercer Sector Social, acabem de publicar un document que proposa un nou model d’acompanyament a l’envelliment. Què ha fallat en l’actual forma d’acompanyar l’envelliment perquè ens calgui aquest nou model? Com s’ha treballat el model?

El 20% de la població catalana té més de 65 anys. Durant la pandèmia, aquest acompanyament a l'envelliment va quedar palès que tenia molts punts de millora i aquest és el principal motiu pel qual les entitats socials hem estat treballant en aquest model. 

’L'accés als serveis essencials i la participació en la defensa de drets a la gent gran en pobresa i risc d'exclusió social’

EAPN ES organitza aquest acte on es presentarà la investigació ‘L'accés als serveis essencials i la participació en la defensa de drets a la gent gran en pobresa i risc d'exclusió social’ i la guia pràctica ‘L'accés als serveis essencials i la participació de la gent gran en la defensa dels seus drets’. 


La jornada tindrà lloc el proper dijous 14 de desembre de 9:30h a 13:30h a Cegadi Rúa Xosé Chao, s/n Santiago de Compostela (en modalitat semipresencial).

La Creu Roja i la Diputació de Barcelona promouen entre els joves el voluntariat amb les persones grans

La Creu Roja i l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona impulsen per novè any la campanya #GransLovers, que pretén sensibilitzar la població sobre la importància dels programes dedicats a les persones grans i promoure que la ciutadania, i especialment el jovent, s’impliqui en el voluntariat

Torna la campanya del Cafè Solidari per trencar la soledat no desitjada de Sant Joan de Déu

Sant Joan de Déu impulsa de nou aquesta campanya que té lloc durant el mes d’octubre per sensibilitzar i mobilitzar la ciutadania sobre la soledat no desitjada i, alhora, aconseguir fons per finançar projectes que ajudin a  millorar la vida de les persones que atenen des de l’entitat, fent que cap d’aquestes se senti sola.