La Taula del Tercer Sector celebra l’acord per als pressupostos de la Generalitat i reclama estabilitat política per poder desplegar-los

Entre les millores socials dels nous pressupostos, destaca: l’increment d’un 8% del barem que dona accés a les prestacions socials, a proposta de la Taula; la reducció de les llistes d’espera i de la valoració de la dependència i discapacitat; més inversió en recursos per a la salut mental i les addiccions; l’avenç de l’atenció integrada social i sanitària i l’augment de recursos per a les polítiques d’infància i l’escola inclusiva, entre altres. 

Reclama al conjunt dels partits polítics que, un cop aconseguit l’acord, s’enceti un període d’estabilitat política indispensable per aplicar aquests nous comptes. “Valorem positivament que s’hagi assolit a través del consens i esperem que aquest esperit d’arribar a pactes continuï en els pròxims mesos per garantir que els pressupostos es despleguen correctament”.

Tipus de document
Entradeta

Argumenta que el país i la ciutadania, sobretot la que està en una situació de vulnerabilitat, necessitava que hi hagués un acord per portar endavant uns pressupostos que seran més expansius en l’àmbit social i que s’ajusten més a la realitat socioeconòmica actual. “És una oportunitat per reforçar el sistema de drets i protecció social en un moment molt crític”. 

Tipus de publicació
Àmbits d'intervenció
Data del document