La Taula del Tercer Sector reclama que internet sigui un dret fonamental per garantir que tothom hi tingui accés i frenar la bretxa digital i social

Argumenta que és “absolutament imprescindible” perquè la pandèmia ha agreujat la fractura digital i perquè el no accés a Internet és un factor més d’exclusió social per a les persones en situació vulnerable. Prop d’un 20% de les persones adultes ateses per les entitats socials no pot accedir a Internet sempre que vol. La principal causa és el preu de la connexió (40%), però també la falta de competències digitals (20%). Entre les propostes: reformar la Constitució per introduir el dret a Internet com a dret fonamental, crear un bo social digital per a les llars amb més dificultats socioeconòmiques i promoure la capacitació digital.

Tipus de document
Entradeta

m4Social, el projecte d’innovació digital en l’àmbit social de la Taula del Tercer Sector, ha presentat un informe que planteja recomanacions i accions perquè les administracions i les entitats socials facin efectiu aquest dret.

Tipus de publicació
Àmbits d'intervenció
Data del document
Temàtica